Veiligheid tijdens de 'spits'

                   

Laten we het schooljaar goed beginnen en de veiligheid van onze kinderen voorop stellen! Wilt u deze informatie ook communiceren met uw kind(eren) en eventuele oppas?

Afgelopen jaar hebben wij, samen met school en de wijkagent, de situatie bij school geïnventariseerd. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat de situatie veiliger kan. Daarom nog even alles op een rij:

1. Tijdens de haal- en brengtijden worden pionnen geplaatst. Deze worden neergezet door de brigadiers. Vanaf dat moment kunnen auto’s niet meer in- en uitrijden! Dit i.v.m. de drukte bij de poort van school. Afgelopen jaar hebben er zelfs kleine aanrijdingen plaatsgevonden. De brigadiers halen vervolgens de pionnen weer weg en dan is het inrit weer toegankelijk voor auto’s. (zie foto)

2. De ouders en oppassers dienen bij de bankjes te wachten op de kinderen. Er staan veel ouders te wachten op het trottoir bij de inrit of langs het hek, waardoor de toegang naar de oversteekplaats belemmerd wordt. (zie foto; tekst ‘vrij laten SVP’)

3. Tijdens het brengen en halen van kinderen mag er NIET gefietst worden achter de pionnen/rood-witte paal. Niet fietsen/steppen bij de oversteekplaats, maar daarna dus ook NIET weer gaan fietsen!

4. De fietsen van de kinderen worden zover mogelijk naar achteren geplaatst (langs de Pastoor Ossestraat), de volgende leerling sluit aan. Dus geen fietsen plaatsen langs het hek bij de bankjes en tussen de bomen! (Ouders kunnen hun fiets tegen de hekken plaatsen. Witte vak vrijlaten s.v.p. Hierdoor kunnen de kinderen beter het schoolplein bereiken).

Er wordt op toegezien dat de fietsen op de juiste manier worden geparkeerd.

Wij hopen dat we kunnen rekenen op uw medewerking, zodat onze kinderen veilig van en naar school kunnen gaan!

 

Bij voorbaat hartelijk dank.

 

Martine Peeze en Ingrid Westen

Verkeersouders.

PS. Ook niet “brommen”…

Sint Stephanus

Katholieke Basisschool

Aangesloten bij

Stg. Kath. Onderwijs Twenterand

info@stephanus.nl

Telefoon: 074 384 1585

Bornerbroek, Ov.

Pastoor Ossestraat 8, 7627PL

Copyright 2014 by St. Stephanus
Alle rechten voorbehouden