Laatste nieuws

Senna Nederlands kampioen!

 
Het afgelopen weekend heeft Senna Westen uit groep 8 een gouden medaille gehaald op de vloer en een zilveren medaille op de balk bij de Nederlandse kampioenschappen turnen.
Wat een toptalent!
Proficiat Senna!

Aniek leest in Almelo

Aniek Braamhaar bijt het spits af in Almelo tijdens de tweede ronde van de Nationale Voorleeswedsrijd.

Gelukkig nieuwjaar!

Wij wensen jou een jaar met elke dag veel zon
en alleen maar positieve dingen als dat eens even kon.
Veel liefde, vriendschap, gezondheid en geluk,
dan kan je nieuwe jaar zeker niet meer stuk!

 

Het team van de St. Stephanus

Mette en Tom brengen €500,- naar Breda

In alle vroegte vertrokken vrijdagochtend 23 december Mette en Tom uit de groepen 8 samen met meester Hans en meester Marco naar Breda om het geld te doneren aan het Glazen Huis in Breda voor de Serious Request actie van Tijn.

Kerstviering

Kerstviering in de kerk van Bornerbroek met alle groepen. Mooi gezongen met z'n allen! Daarna een gezellige broodmaaltijd in de klas. Juf Marlon maakt bekend dat de opbrengst van de kerstmarkt ruim €500,- was. Ze vroeg aan alle leerlingen of ze het er mee eens waren dat we €100,- daarvan zouden doneren aan Serious Request, voor de actie van Stijn uit Breda.

Leerlingen bovenbouw lakken voor Tijn

Toen we donderdagochtend in de klas vertelden over de Serious Request 'nagellak' actie die de 6-jarige Tijn uit Breda deze week startte, wilde heel groep 8 direct meedoen met dit supergoede initiatief. Spontaan maakten de leerlingen pamfletten en posters en gingen mensen in en rond de school in Bornerbroek de nagels lakken. Ons doel, net als Tijn, €100,- 's Avonds tijdens de kerstviering is bekend gemaakt dat de leerlingen wel €500,- hadden opgehaald!

       

Week van de Mediawijsheid

Komende week doen wij met de bovenbouwklassen mee met een lesproject die in het teken staat van de Week van de Mediawijsheid: Mediamasters.
Er wordt dagelijks een stuk van een interactieve game gespeeld waarin de leerlingen leren over het correct gebruik van sociale media in alle facetten die er zijn. Ook thuis kunnen ze met ouders aan speciale opdrachten werken om zodoende extra punten te halen voor de klas. Voor meer informatie; kijk op de website hiervan.

Aniek (8B) voorleeskampioen

Aniek Braamhaar uit groep 8B is op vrijdagmiddag 14 oktober gekroond tot voorleeskampioen van de school. Zij las het beste voor in de (school-voorronde) finale van de Nationale Voorleeswedstrijd 2016-2017. Aniek vertegenwoordigt de Stephanusschool later in het jaar als ze het opneemt tegen de voorleeskampioenen uit Almelo. 

Siem Harbers won in de categorie 'groep 5-6'. Overige deelnemers waren: Meintje (5), Mette Marit (5), Kian (6), Floor (7), Rosan (7), Pam (8a), Mette (8b) en Evi (8b). 

Meer foto's volgen!

Kinderboekenweek-opening

Op het schoolplein en in de hal is op woensdag 5 oktober de Kinderboekenweek geopend. Leerkrachten waren verkleed als opa's en oma's!

Kijk voor meer foto's, van activiteiten in de klas, op Klasbord!

KBW opening 2016

Meester Vincent vader geworden!

Geboren: 25 september 2016

Lena dochter van meester Vincent en Hanna Slaghekke.

Moeder en dochter en vader maken het goed.

Dag van de Doorbraak op 1 oktober 2016

Op 1 oktober van 10.00 u tot 16.00 u is iedereen welkom op de Dag van de Doorbraak.

Programma

Onder leiding van de bekendste boswachter van Nederland Arjan Postma zijn er workshops en excursies langs de Doorbraak.

Altijd al een kijkje willen nemen in het Mokkelengoor? Dat kan op de Dag van de Doorbraak! Het Mokkelengoor is deze dag opengesteld voor publiek.

Kinderen kunnen waterbeestjes vangen en herkennen, de kunstwerken van de Doorbraak op kleine schaal namaken, een bezoek aan de ecopassage, doorlopende tentoonstelling over de Doorbraak, kortom er is voor elk wat wils.

Ga mee op expeditie en ontdek de Doorbraak

Wanneer: 1 oktober 2016, van 10.00 u tot 16.00 u

Waar: informatieboerderij de Doorbraak, Wolbeslanden 5, 7627 PS  Bornerbroek

Check voor de actuele tijden van de workshops van Arjan Postma regelmatig de berichten op onze website.

bron: www.dedoorbraak.info